כשרות לבבות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/04/10 17:14 ה באייר התשע

שאלה

האם דרך הכשרת לב (של עוף/בקר) דומה לזו של כבד וחובה לצלותו. אם כן האם מותר קודם להקפיא לזמן מסויים ואח"כ להפשיר ולצלות .

תשובה

ב"ה

שלום.

אם קנית ללבבות לא מוכשרים אז יש חובה להכשיר אותם או ע"י מליחה חצי שעה ושטיפה 3פעמים או ע"י צליה
ובכל מקרה צריך לקרוע את הלב על מנת שהדם יצא.

הספרדים מתירים לבשל את הלבבות ובספר ערוך השולחן יורה דעה סימן עב סעיף א' הביא מנהג האשכנזים להחמיר ולא לבשלו אלא רק לצלותו .

במעבר חד ל[חובת הלבבות] מהדהדים באוזני דברי חכמים שאמרו[ "הלב קורעו ומוציא את דמו"] כמה עבודה לבבית נדרשת מהאדם על מנת להכשיר את לבבו שלו...

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.