כשרות כלים/בשר חלב

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 08/05/02 18:06 כו באייר התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב,

1.רציתי לשאול האם יש הכרח לעשות הפרדה בין כלי זכוכית בין בשר לחלב או שנתן לאחר ניקוי ושטיפה להחליף את אופי השימוש.אני אשכנזי ואשתי ספרדיה וידוע לי כי הספרדים אינם מקפידים בנושא.

במידה וחובה ההפרדה קיימת מה לגבי כלים מזכוכית ששומשו בעבר גם לבשר וגם לחלבי.

2.האם אני בתור בעל תשובה אשכנזי ללא מנהג אבות

רשאי לבחור לשמור בין בשר לחלב 3 שעות כמנהג חלק מהשכנזים או שעלי לשמור 6 שעות?

תשובה

ב"ה ד' סיון תשס"ב

לעידו שלום!

1. קהילות אשכנז נהגו להפריד בכלי זכוכית בין כלים חלביים לכלים בשריים. כשמדובר בכלים שהשתמשו בהם בכלי ראשון גם לחלב וגם לבשר, קיימת בעיה להכשירם כיוון שהתייחסו אליהם ככלי חרס שלא ניתן להכשירם, אבל בדרך כלל מדובר על צלחות וכוסות שהשתמשו בהם רק בכלי שני, ולכן עלייך להשרותם שלושה ימים במים, ומידי ערב להחליף את המים, ואחר כך לקבוע להם שימוש לחלבי או לבשרי, ולא להשתמש בסוג השני.
ב. רצוי לאמץ את המנהג של שש שעות, כל פי דברי הרמ"א בשולחן ערוך שמי שיש בו "ריח תורה" נוהג כך.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת