שאל את הרב

כשרות טחינה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/08/05 10:44 כד באב התשסה

שאלה

לכבוד כבוד הרב שמואל אליהו נר"ו,

בתקופה האחרונה התפרסם כי לדעת מרן הרב מרדכי אליהו יש בעיה של בישולי עכו"ם במאכל הנקרא טחינה או במאכלים שמכילים טחינה (משומשום),

רציתי לברר אם בעיה זו שייכת בכל המפעלים או לא. אם לא הייתי מעוניין לדעת באיזה מפעל אין את הבעיה הנ"ל.

תשובה

בס"ד

* רוב מוחלט של השומשום נאכל רק כשהוא קלוי.
* דבר שברובו הגדול נאכל רק קלוי - יש בו שיבול עכו"ם.
* ברוב המפעלים נעשית קלית השומשום על ידי נכרים.
* על כן טחינה ומוצריה: סלט חומוס וחלבה. הם בישולי עכו"ם.

יש מפעל "טחינת הזהב" בקרית מלאכי שמקפיד על בישול ישראל כדאי לחזק אותו ולקנות רק ממנו עד שגם אחרים ילמדו לקח לעבוד רק על פי ההלכה.

כתבות נוספות