כריכת התפילין תפילת ותיקין ונשיקות במשפחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/07/13 13:46 יא באב התשעג

שאלה

לכבוד הרב שלום .

1.האם מותר כשעושים את האות ש( אם אני לא טועה) בתפילין קימצה האם מותר שכריכה תיגע על הכריכה השניה כי האצבע שלי ממש קטנה , והאם זה נכון שצריך לעשות אחד במפרק הראשון ושנים במפרק השני , אם זה נכון אז כך עשיתי ובמפרק השני היא לי קשה כי שתיהן היו אחת על השניה האם זה בסדר או שמא פסול ?

2.מה עדיף תפילת וותיקין עם הנץ שחרית , או להתפלל עם אבא ( הכוונה לא בכיבוד , אלא כתוב שעדיף להיות עם אבא אז מה עדיף ? )

3.האם מותר לנשק אחות , או שהיא תנשק אותי , ומה לגבי סבתא ודודים או אמא ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. לענין התפילין - זה לא מעכב. יש מנהגים שונים בכריכת האצבעות, תבקש מאבא שלך שילמד אותך את מנהג המשפחה שלכם. ואם הכריכות נוגעות וכד' זה בסדר.

2. יש ערך הלכתי לתפילת ותיקין. אבל כיבוד הורים זו מצווה מהתורה. לכן אם אין לאבא שלך התנגדות עדיף ותיקין.

3. נשיקות עם אבא ואמא, סבא וסבתא מותרות לגמרי. עם דודות אסורות. עם אחיות לא ראוי אבל יש מקילים.