כף חלבית במרק בשרי חם ושאלת מלאכה בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/12/13 00:25 כז בטבת התשעד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

1) בני בטעות לקח כף חלבית ואכל איתה מהמרק הבשרי החם. מה דינן של הכף החלבית והצלחת הבשרית? האם ניתן להכשירן וכיצד?

2) האם ניתן להשתמש במגבונים לחים בשבת שלא לטיפול בתינוק, אלא לניקוי ידיים/ ניגוב פירורים מהשולחן?

3) שמעתי שיש בעיה לפתוח שקית זבל מקופלת בשבת (כפי שהיא באה באריזה שצריך לשלוף אותה מהגליל ) וצריך לפותחה לפני השבת. האם הבנתי נכון או שניתן לפתוח שקית מקופלת בשבת עצמה?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. צריך להכשיר את הכף - להכניס לתוך מים רותחים בסיר חלבי או סיר סתמי.

2. יש דעות הלכתיות מחמירות ומקילות בענין שימוש במגבונים - יש מי שמתיר רק עבור ילדים או זקנים. יש מי שמתיר בכלל (יש פוסקים שדורשים תנאים מסוימים: להשתמש ברפיון, להשאיר את המגבונים פתוחים מיום שישי שיתנדפו קצת).

3. הבעיה בפתיחת שקית היא רק כאשר צריך לקרוע משהו בפתיחתה. אם היא רק מקופלת אין בעיה לפתוח אותה.