כסף ילדים כסף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/02/11 17:14 ד באדר א'

שאלה

אני נשואה בשנית ומצפה לילדים אני ובעלי עוברים טיפולים לשם כך ומקווים שבעזרת השם תבוא הגאולה ... אנחנו מתופלים אצל רופא חרדי שיודע על המצב הכספי שלנו וממתין לכסף שיהיה לנו בעזרת השם בעליעובד ואני כמעט כל עבודה שעבדתי בה עזבתי מהר (פו ניצלו ,שם דרשולעבוד רק ערב)בקיצור אני בבית אני מרגישה שבעלי מאוכזב אני יודעת שאם רק היה לי ביטחון עצמי לא היו מנצלים אותי כמעט בכל עבודה (וזה רק לי כמה שאני אהיה טובה תמיד אני אקבל את המכה לפנים)מה עושים? בעלי הקים עסק אבל הוא מחפש משקיע רציני ואז אולי סוף כל סוף נחיה בנחת וללא דאגות

תשובה

בס"ד

שלום רב,

צריך להשתדל להגיע בזוגיות למצב שבו אפשר לדבר על הקשיים של כל אחד והקשיים שלכם יחד.
כרגע את מוטרדת מפני שאת מרגישה שבעלך מאוכזב ממך.
אם היית מסוגלת לדבר עם בעלך על מה שאת מרגישה אז דברים רבים היו משתפרים:
1. אולי היה מתברר לך שאת טועה ובעלך בכלל לא מאוכזב ממך.
2. גם אם הוא מאוכזב ממך - אפשר שלאחר שתדברו על כך הוא יבין יותר את מצבך ורצונך הטוב כלפיו ויפסיק להרגיש מאוכזב.
3. אתם צריכים לדבר על הרצון שלך למצוא עבודה.
4. כדאי שתחשבו יחד מראש איזו עבודה מתאימה לך - כך שתוכלי להתמיד בעבודה. אני חושב, לדוגמה על אפשרות לקחת אליך הביתה אחד או שני ילדים קטנים ולשמור עליהם במשך הבקר. זו עבודה ללא מנהל או מישהו שינצל אותך.

נ.ב. באשר לטיפולי פוריות -כדאי להתיעץ עם מכון פועה - לא מצאתי מומחים ומיעצים כמוהם בנושא זה.

בהצלחה