כסא גלגליםבשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/02/02 15:19 ב באדר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום רב, רציתי לדעת

1.האם ישנה אפשרות להטעין כס"ג חשמלי בעל מתקן המכשיר אותו לשימוש בשבת בעזרת שעון שבת.

2. האם מותר ליהודי / גוי להזיז את הכסא בעזרת ה"ג'ויסטיק" לצורכי הנכה. (על מנת לטפל בו)

תשובה

בס"ד

1- על מנת להיות בטוח שאני מתכוין למה שאת מתכונת. את מדברת באופן שנגמר הכוח של המצבר ורוצים להטעינו. ולכן מחברים אותו לתקע שאינו עובד כעת ורק בעוד שעה למשל יתחבר התקע למקור כח. ואז יתחיל המצבר של הכסא לצבור כוח. וכנ"ל מוצאים אותו בשעה שאינו מחובר.
אם אין בהטענה הזאת מנורות חשמליות אלא רק כוח ואנרגיה - במקרה זה מותר כיון שזה גרמא וזה לצורך.

2- כן.