כסאות גלגלים בעירוב

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 22/11/06 16:03 א בכסלו התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מתנדב בעמותה עם ילדים/בוגרים נכים. הפעילות כוללת שבת פעם בחודש באיזור הרצליה. המתנדבים הדתיים מונים כמחצית מכלל המתנדבים. במסגרת הפעילות אנחנו הולכים לחוף הים בשבת אחה``צ, שם אנחנו מעבירים פעילות עם החניכים. לאחרונה שמענו ספקות בדבר העירוב בהרצליה בחוף הים. ראוי לציין כי אנחנו יורדים עם הכסאות עד לקו החוף (מסיבות טכניות, אין אנו יורדים עם הכסאות לחול הים) אין ספק כי הפעילות לא תצא לפועל ללא השתתפות המתנדבים הדתיים, וככל הידוע לי השתתפות המתנדבים החילוניים בלבד אינה פתרון הלכתי. להתייחסותך אודה. כל טוב.

תשובה

ירון שלום רב,
יישר כוחכם על ההתנדבות החשובה, ומצווה גדולה אתם עושים.
באשר לשאלתך, לא ידוע לי על בעיות בעירוב בהרצליה, ואני מציע להתקשר לרבנות שם ולברר. מס' הטל' הוא: 099504851 במקרים רבים יוצאות שמועות על עניינים כמו פסילת עירוב בלא שיש לכך הצדקה, ולדעתי אם לא שמעת על הספקות ממקור מוסמך, אל לך להימנע מפעילות ברוכה זו.
אם אכן אין עירוב תקין - אסור לדחוף את הכסא, אך אם היושב בו יכול לעשות זאת - לו מותר הדבר, כפ שפירט בספר שמירת שבת כהלכתה פרק לד סע' כז.

בברכה,
רונן לוביץ