כנראה שגנבו לי מכנסיים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/04/10 18:44 יב באייר התשע

שאלה

במסגרת קורס שאני עובר בשירותי הצבאי, קיבלתי זוג מדי א' משומשים כמדי עבודה(מכנסיים וחולצה).

אולם, מכנסי העבודה נגנבו לי מחדרי, ואע"פ ששיערתי במי מדובר, לא לקחתי אותם בחזרה מחשש שאני טועה.

הודעתי זאת למפקדים וטענתי שמשום שהחדרים לא אובטחו כראוי, המקרה קרה, אולם ללא הועיל.

עקב כך, לקחתי ממחסן הציוד ביחידתי מכנסיים אחרים, ללא רשות, ע"מ להימנע ממשפט תשלום.

יש לציין שכל החיילים בקורס מחזירים את הציוד בסופו.

מהי העמדה ההלכתית בסוגיה זו? האם עליי לשאת בתוצאות ולשלם בעבור המדים? תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אשריך אחי שאתה לא פושט ידך בגזל (משלים ציוד...) ופותר כך את הבעיה.

ידידי היקר אתה אחראי על הציוד שקבלת מהצבא.
יתכן שלקחו לך או גנבו לך או אכלו לך או שתו לך הכל יתכן אבל בסופו של דבר אתה האחראי.

ולכן אתה צריך למצוא את הדרך (הקלה) על מנת לפתור את הבעיה מבלי להזקק להליך משפטי.

במידה ולא הצלחת הרי שאתה צריך לשלם (אולי להשפט) על אובדן ציוד צבאי ודין פרוטה כדין מאה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,