כנסת הגדולה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/11/09 15:24 ט בכסלו התשע

שאלה

שלום, בעקבות עבודה שאני עושה ומבררת, רציתי לשאול האם בתקופתם של אנשי כנסת הגדולה, הם היו השליטים היחידים? זה היה שלטון תיאוקרטי? אשמח גם לקבל מקורות. תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אנשי הכנסת הגדולה פעלו בימי בית שני. מעולם הם לא היו השליטים בארץ. השלטון בזמנם היה זר: שלטון פרסי שהתחלף לאחר מכן בשלטון יווני.
רק בעקבות מלחמות החשמונאים (אלו שלזכרם אנו מציינים את חג חנוכה) זכה עם ישראל לשלטון עצמאי שגם הוא לא היה של אנשי הכנסת הגדולה אלא התנהל על ידי מלכי בית חשמונאי. לאחר מספר דורות החליף אותם הורדוס ובניו. עד שלהי חורבן בית שני - כאשר הרומאים נטלו את השלטון בארץ.
אם כך אנשי כנסת הגדולה פעלו כמנהיגים דתיים ראשיים אך מעולם לא נהלו את השלטון בארץ.