כנסיות ומסגדים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 20/08/02 19:05 יב באלול התשסב

שאלה

שלום,

כשנסעתי לחו"ל נתקלתי בפני הבעיות הנ"ל ולא ידעתי מה לעשות

1.האם מותר להכנס לכנסיות ומסגדים על מנת להתרשם מאומנותם ומהאדריכלות?

2. האם מותר להיות נוכח בשעת התפילה בכנסיה או במסגד כדי להתרשם ולראות את התפילה?

אשמח אם תפנה אותי למקורות על מנת להעמיק בנושא

תודה מראש

תשובה

ב"ה מוצאי שבת פרשת נצבים וילך תשס"ב

להילה שלום!

אסור להכנס לכנסיות כיון שכנסיה היא בית עבודה זרה, וגם אם המטרה היא התרשמות מאומנות. למסגד מותר להכנס כיון שהאסלם אינו עבודה זרה. לגבי תפילה אותו דין, בכנסיה אסור ובמסגד מותר.

מקורות רבים לענין זה ניתן למצוא בשו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן מ"ה של הרב עובדיה יוסף שליט"א.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת