כניסה להריון

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/09/10 16:50 כו באלול התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמי... התחתנתי לפני כ-11 חודשים. היום אני סטודנטית לתואר ראשון ל... ורציתי להתייעץ איתך על נושא שאני מאוד מתלבטת לגביו ואין לי כל כך עם מי להתייעץ, עד היום אנחנו השתמשנו באמצעי מניעה- כי בעלי היה בצבא והוא היה חוזר אחת לשבוע, היום הוא משוחרר כבר כחודשיים ואנחנו מאוד רוצים להפסיק את הגלולות, אבל אני מתלבטת מאוד, אמא שלי נורא מלחיצה אותי ואומרת לי שאני לא יסתדר עם ילד ובגלל זה אני אפסיק ללמוד ובסוף כל מה שהיא השקיעה בי ילך לטמיון. אני יודעת שזה לא נכון ובתוכה גם היא יודעת שאני מאוד אחראית ואכפתית בכל דבר שאני עושה. אבל אני מפחדת שהיא תפסיק לדבר איתי ותפסיק לעזור לי עם הלימודים. (היא אמרה לי שהיא תעשה את זה, גם לפני החתונה) אני לא יודעת מה לעשות? בעלי נורא רוצה אבל הוא לא רוצה ללחוץ עלי! גם אני מרגישה מוכנה אבל מה יהיה עם אמא שלי?

חשוב לי לציין שניסיתי לדבר איתה כבר והיא נורא כעסה עלי ואמרה לי שהיא ידעה שזה מה שיקרה. כל פעם שאני רומזת לה על זה היא מפנה לי גב, ומשנה נושא.

תודה רבה לך כבוד הרב.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. השאלה שאת שואלת היא שאלה עקרונית שיכולה לגעת גם בנושאים אחרים בעתיד.
(איך תקראו לילד? היכן תעבדי? "בשביל זה השקעתי כל כך הרבה כסף ללימודים האקדמאים שלך?" ועוד).
השאלה היא מהם הגבולות שאתם מציבים מסביב לזוגיות שאתם בונים כעת?
ועד כמה אתם מאפשרים להורים להתערב בהחלטות שלכם?
בין אם זו התערבות בדיבור בשתיקה בכעס או בהימנעות מלסייע לכם.

ב. מצד אחד אדם רוצה לכבד את רצון הוריו ומצד שני חשוב לו לקבל את ההחלטות הנכונות לו ולזוגיות שלו.
הקו המנחה בענין זה על פי הלכות כיבוד אב ואם הוא שכל מה שלא נוגע לצרכים של ההורים אין צריך לשמוע להם,
למשל עם מי להתחתן? איזה מקצוע ללמוד? היכן לגור? – בנושאים כאלה שאין להם נגיעה לצרכי ההורים אדם יכול להחליט לפי צרכיו ורצונותיו, כמובן מתוך יחס של כבוד כלפי ההורים.

ג. קל וחומר בענין הבאת ילדים, שזה בנפשכם, ההחלטה צריכה להיות שלכם ורק שלכם.
חשוב מאוד שתבנו את העצמאות שלכם!
אם עכשיו תתנו להורים, היקרים באמת, להתערב ולהשפיע על ההחלטות שלכם, בזה אתם מאותתים להם שהם יכולים להמשיך ולנקוט בדרך זו.
נכון כוונת אימך רק לטובתך אבל את צריכה להחליט יחד עם בעלך מה טוב לכם.
אמנם את לוקחת סיכון שאימך תפסיק את התמיכה בלימודים שלך,
אבל לפעמים לעצמאות יש מחיר!
וצריך להיות מוכנים נפשית וכלכלית לשלם אותו.

ד. יחד עם זאת לא צריך להיבהל מהאמירות של אימך או מהחשש שהיא תפסיק לדבר איתך,
סוף סוף זו אימך שאוהבת אותך ורוצה בטובתך, אלא שעושה זאת לפי ראות עיניה.
יש מקום להניח שאם היא תראה את הבטחון שלך בהחלטותיך היא תגלה יותר הבנה, ורצון להבין אותך ואפילו גם להמשיך לסייע לך.
וה' ינחה אותך בדרך יושר.

בברכת שנה טובה ומבורכת,

דני ארגמן