כניסה לאזכרה של סבא שלי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/07/13 17:44 כא באב התשעג

שאלה

שלום,

עברתי בשנה האחרונה 2 הפלות ואתמול גיליתי שאני בהריון, כיוון שהנושא רגיש במשפחה , חוץ מבעלי אף אחד עדיין לא יודע ואני מחכה לעבור את השלב המסוכן יותר עקב ההיסטוריה אבל יש לי מחר אזכרה לסבא שלי. כיוון שאף אחד מבני משפחתי לא יודע על ההריון ואינני יכולה להתחמק, האם זה עד כדי כך ״מסוכן״ שאכנס? אני ממש לא רוצה לעשות מה שאסור אבל אני ממש בדילמה, אם אכנס רק עד היכל ההספדים ולא אמשיך לקבר האם זה בסדר? אנא תשובה דחוף !!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בקהילות רבות נהגו שגם אישה במחזור לא נכנסת לבית קברות - את יכולה לשקר ולומר שאת במחזור.

השקר הזה מותר מפני שהוא נעשה כדי לשמור על צניעות הפרט.