כנות מול שותפות חדשות בבית

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 25/10/11 11:50 כז בתשרי התשעב

שאלה

שלום,

אני שוכרת בית יחד עם כמה שותפות. לפני כמה ימים פרצו לנו לבית ואף גנבו כמה דברים. בלי קשר, שותפה חדשה שהייתה אמורה להיכנס החליטה שהיא נשארת בביתה הקודם, ועל כן היא מחפשת מחליפה. שאלתי היא האם עלינו לספר לבנות שבאות לבדוק את הבית- שלפני כמה ימים פרצו אלינו, או שמותר לנו להשאיר את זה לעצמנו.

תשובה

שלום.
אינכן חייבות לספר שהיתה פריצה, שכן העובדה שהיתה פריצה פעם אחת בדירה אינה מעלה ואינה מורידה את ערך הדירה, ואינה מהווה, לדעתי, גורם שצופה משהו לעתיד.