כמה שאלות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/09/10 15:25 יט בתשרי התשעא

שאלה

שלום רב לכבוד אני אני מתחזק קצת מעל שנה ויש לי כמה שאלות אני אשמח מאוד אם תוכל לענות לי..

1.אם בליל כיפור אירע לי קרי לילה מה יש לי לעשות בנידון?

2.מותר לאכול בכלים זכוכית ולא טבולים?

3.מה עדיף שחרית במניין או מנחה וערבית במניין אם אפשר כרגע לבחור רק באחת מהאפשרויות?

4.לראות שיעור תורה באינטרנט זה כמו ללמוד תורה?

5.השכר שישנים בסוכה זה כמו שיושבים בסוכה?

6.מה עדיף לישון בסוכה או ללמוד תורה מחוץ לסוכה אם אפשר רק מאחת האפשרויות?

7.כרגע לצערי אני עובד במסעדה לא כשרה זה ניקרא שאני מחטיא את הרבים(יש לציין שהמסעדה לא שלי)?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)לא להלחץ מזה. להוסיף מעט בלימוד תורה יומי . התורה מטהרת מגינה ומצילה.
2)צריך להטביל אותם .אולם אם מדובר על מקרה חריג אפשר לאכול בהם.
3)שחרית .
4)כן.
5)כן.
6)ללמוד תורה מחוץ לסוכה.
7)כן.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.