כמה שאלות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/03/10 15:04 ג בניסן התשע

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב:

1.האם בשבת מותר לפתוח חטיפים או לתלוש או לפתוח בקבוק שהוא עדיין סגור?

2.האם מותר לצחוק על מעשי ליצנות שעושים בכיתה?

3. האם מותר לבכות שעצוב?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

1)מותר.

2)אם זה עלול לפגוע באדם אחר אז אסור.
ואם זה לא אמור לפגוע באדם אחר אלא באווירה בכללית בכיתה שאז היא תהיה אווירה של ליצנות גם אסור.
[ואם יש בזה טעם או על מנת להעביר את העצבוע אז זה מצווה.]

3)לא רק שמותר אלא אפילו זה חובה.לבכות ולהתחנן להשם יתברך שיושיע מהעצב ומהצרה. וזה נכון גם לנשים וגם לגברים שלפעמים בוכים רק בלילה....

ואם קוראים פסוק אחד תספר תהילים וכ"ש פרק אחד כשהלב בוכה אז זה בוקע רקיעים .
צא ולמד מאסתר המלכה שבכתה והתחננה למלכו של עולם ובזכות כך הייתה רווח והצלה לה ולכל עמה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו