כמה שאלות-חינוך

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 08/01/14 04:46 ז בשבט התשעד

שאלה

שלום, ותודה מראש!

אני בכיתה י"ב. אני נמצאת בתפקיד מרכזי באולפנה שלנו

ולכן הייחס לגביי. הוא שונה מכולן.

(אני מקווה שזה לא נשמע יהיר!)

וזה גורם לקנאה (מובנת) של כמה בנות!

אני ממש לא אוהבת להיות במקום הזה.

מה אתה מציע לי לעשות כדאי לשנות את המצב?..

עוד שאלה-

שאלה חינוכית-

איך כדאי לחנך את ה"דור של היום"

בגישת החוקים וכללים נוקשים-"אחרי המעשים נמשכים הלבבות"

או בגישת השיח והדיבור תוך הצבת כללים!

למה הדור שלנו זקוק יותר לחוקים או שפשוט יסתכלו לתוך עצמם ויתחילו לחשוב. ולהבין!

(לא אומרת שהגישות סותרות)

ואחרונה-

למה העם שלנו זקוק הכי הרבה בשביל להגיע לגאולה? ומה אפשר לעשות?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1. את לא צריכה לשנות את התנהלותך בגלל הרגשות קנאה, העיקר שאת לא עושה דברים מתוך התנשאות.
2.ההגדרה השניה היא המתאימה לדור.

3. בתוך האדם יש גם נטיות שליליות ויצרים ולא תמיד האדם מזהה מה טוב ומה רע יש נטיות שליליות שמקבלים הכשר מהאדם לכן צריך לשמוע למי שכבר נחלץ מהנטיות השליליות.

4.כל הדורות היו זקוקים לגאולה, גם כדי שנצא מצרות הגלות וגם כדי לגאול את העולם מהרוע, ראי סוף הלכות מלכים לרמב"ם.

בברכה,

דני ארגמן