כמה שאלות בנוגע להלכה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/09/11 03:07 י באלול התשעא

שאלה

שלום, אני מתחזק ברוך השם מאז היום הולדת שלי, יש לי שאלה בזמן מלחמה אמיתית לא כל מני מבצעים למינהם משהו כמו מלחמת העולם השנייה במידה ותהיה פה הנהגה ישמעלית, מותר לקבל על האדם למות? זה שהוא ילחם זה וודאי אבל אם יש תנאי או שאתה מתאסלם או ששורפים אותך מותר לקבל שריפה? מותר להתאבד בזמן מלחמה? עוד משהו, אני מסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה והרוב שם זה נשים שלומדות את המקצוע האמת כל מקצוע באוניברסיטה יש נשים לא צנועות אפילו שאני לומד במקום יחסית קרוב לדת, אני בבילבול מצד אחד השקעתי כבר והייתי רוצה לעסוק במשהו שמביא פרנסה מצד שני יש הרבה נסיונות ולא המציאו משקפיים מיוחדות, יש סביבי שומרי מסורת ואני מנסה לתפוס מהם שיטות על ידי זה שאני מסתכל מה הם עושים גם המרצה לא מתלבשת תמיד צנוע בקיצור זה מלכודת שם, מזל שבקיץ אני בא לשם קצת ורוב הזמן עובד, אז ברוך השם אני עומד איתן אבל המחשבה לא טהורה וזה מצער אותי אני לא יודע מה אני יעשה שיתחילו הלימודים, עוד משהו מה זה 4 מידות בית דין?, תודה אתם עושים מלאכת קודש.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1. אם כופים על האדם להתאסלם, צריך לברוח ואם רוצים להרוג אותו שיקדים ויהרוג אותם ואם אין לו אפשרות אז צריך לההרג.

2.להתאבד בזמו מלחמה - על מה ולמה? צריך להלחם נגד הרש בעולם ולא לכלות את עצמנו, חלילה.

3. בנוגע ללימודים צריך למצא פינה בחדר הרצאות שלא יושבות מולך נשים לא צנועות, צריך להכנס מוקדם כדי לתפוס מקום מתאים. כמו כן להקדים תפילה לפני כל נסיון.
חשוב להקפיד ללמןד ספרי מוסר כדי לא להשחק.

את השאלה הפרטית תשלח שוב.

בהצלחה רבה,

דני ארגמן