כמה שאלות בהלכות ברכות,

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/06/07 16:08 יח בסיון התשסז

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב!!

1)ידוע שזמן 'ריאת שמע זה עד סוף שלוש שעות וזמן ברכות קיראת שמע עדש סוף 4 שעו.. עכשיו אם כבר 4 שעות מהיום הלכה היא לא לומר בכלל ברכות קריאתשמע? או רק לא לומר בשם ומלכות??? מה הם ברכות קריאת שמע??

2)אדם שנמצא בבית ובירך על מאכל ברכת מזונות לדומגא.. והוא לא חשב על לאכול מאכל אחר בנסוף.. אחרי כן הוא הרגיש שבא לו לאכול עוד מאכל שברכתו מזונות,האם הואצ ריך לברך שוב מזונות?? נשארתי בבית אך לא כיוונתי על המאכל השני והחדש..? מה הדין בכלייות בנושא הזה שמישהו נמלח ואכל משהו חדש עם אותה הברכה??

9)שאני נמצא בבית ספר אז אני שותה הרבה.. בין אם זה בבקוקב מהבית ובין אם זה מהקולר בבית ספר.. האם צריך לברך ברכה אחת על המים ולפטור את כל הפעמים שאני שותה בבית ספר?? והאם זה פוטר גם את שאר המאכלים שברכם שהכל שאנ יאוכל בבית ספר??

כל זה עוד נשארתי בית ספר?? כי שמעתי איזה רב אחד שאמר שכל עוד הוא הגיע לקמקום עם גג שונה אז צריך לברך שוב.. ופה בבית ספר יש כמהקומות ולכל קומה גג משלה.. אז מה הדין?

3)אדם שמפצג גרעינים,קודם לפצח את הגרעין ואז לברך או קודם לברך ואז לפצח את הגרעין?אין הפסק?

4)אדם שנמצא באירוע ..הוא מברך המוציא בשולחן אחד ואז במהלך הערב העבירו אותו לשולחן אחר,האם שהוא מברך ברכת המזון הוא צריך לחזור לשולחן הראשון שהוא ישב(אם יש לו אפשרות לחזור,לדוגמא שאנשים שיושבים בשולחן הלכו)?

*ושיש רעש ומוזיקה והוא ולא ממש שומע את עצמו מברך ברכת המזון? האם אפשר לברך במצב כזה?שלא ממש שומעים את הברכה?

תודה רבה אתם עושים עבודת קודש!!ממש תודה!

המשך יום נעים והמשך שבוע טוב!

טל

תשובה

ב"ה

שלום.

1)לומר לפי סדר התפילה.
2)אם לא היה בדעתך לאכול אז צריך לברך שוב. ואם אתה מתארח אז לא מפני שדעת האורח היא על כל מה שיביא לו המארח בהמשך.
9)אם אתה במגרש ואתה רץ לברז לשתות במהלך המשחק אז לברך פעם אחת.
3)קודם לפצח ולבדוק שאין תולעת ואז לברך ולאכול.
4)עדיף בשולחן שאכל ואם לא יודע או לא מוצא או שהוציאו את השולחן אז יברך בשולחן אחר.
5)תברך מתוך ברכון או סידור.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.