כמה זמן להניק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/08/02 11:40 ד באלול התשסב

שאלה

שלום לרב!

אני נשואה כבר שנתים ובשעה טובה נולדה לי בת

אני מחשיבה מאד את נושא ההנקה ומניקה תמיד מתי שהתינוקת רוצה בלי תוספות.

שאלתי היא מה לעשות כשהתינוקת רוצה לינוק בחוץ? אני באופן טיבעי מניקה וגם חושבת שזה טבעי אך מעירים לי שזה לא צנוע.

כמו כן עד איזה גיל להניק אמרו לי שבשולחן ערוך כתוב עד גיל 3

תודה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית מזל טוב.
שנית מצטער על האיחור בתשובה.

אני חושב שיש לך רגש אמהי בריא וטוב.
היהדות מתייחסת להנקה בצורה מאוד חיובית ומעודדת את ההנקה.
מותר להניק גם בחוץ אך כמובןלשמור על גדרי הצניעות.

על פי הנאמר בתלמוד הבבלי במסכת כתובות דף ס' עמוד א
יש להניק לפחות 24 חודש ויש שהניקו עד גיל 4 או 5 אם הילד היה זקוק לכך או אם גופו חלש.

אני ממליץ לך לעיין בספר "ישר מן הלב"-ספר העוסק בהנקה במקורותינו . הספר נכתב ע"י תהילה אברמוב.
מומלץ.

בברכה,

עוזיאל