כמה זה רביעית יין שצריך לשתות בקידוש?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/03/08 19:29 כה באדר א'

שאלה

כמה זה נקרא רביעית שצריך לשותות בקידוש?

תשובה

ב"ה

שלום.

הכוס של הקידוש צריך [להכיל] רביעית יין שזה 86 גרם (כמניין כו"ס) ויש דיעה שרביעית זה 150 גרם (כמניין כו"ס הגו"ן) ונוהגים כמו השיטה הראשונה .

לגבי השתייה עצמה לכתחילה המקדש צריך לשתות רוב רביעית כלומר כ 60 גרם .ואם המקדש לא יכול לשתות רוב רביעית אז אדם אחר יכול לשתות ובזה יוצאים כולם ידי חובת הקידוש .

אגב,גם אם המקדש לא שתה רוב רביעית אבל כל הנוכחים שתות (טעמו ) אז שתיית כולם מצטרפת לרביעית וגם בזה יוצאים ידי חובת קידוש.

שבת שלום,

עוזיאל אליהו,

.