כל זמן שהנר דולק צריך לתקן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/11/02 19:24 ה בכסלו התשסג

שאלה

א. אם הנושא של הוצאת זרע לבטלה כל כך חשוב מדוע לא מדברים ומסבירים על זה בישיבות?

ב. כתוב בהקדמה לתיקון הכללי שאם לאדם קרה מיקרה לילה בגלל הירהור אז יש עם זה בעיה גדולה אבל אם זה קרה בגלל שהוא ישן בצורה לא נכונה (על הגב או הבטןולא על הצד) או שאכל מאכל שגרם לזה זה כמו תינוק שמשתין תוך כדי שינה,איך אפשר לדעת אם מיקרה הלילה קרה בגלל הירהור או לא?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

נושא זה חשוב מאוד ולמיטב ידעתי מדברים עליו במוסדות החינוך.
אנא הרהב עוז בנפשך וגש לרב או מורה שאתה מעריך ומוקיר ושוחח עמו על זה.

עיין גם בשו"ע או"ח סימן ר"מ בעיקר בסעיף יד.

2)אי אפשר לדעת אך ניתן לשער כי אם אדם שמר מכל משמר על קדושת העיניים ועל הלב ניתן לשער סיבות אחרות.

אני חושב שלא צריך להטריח כדי לחפש סיבה.
צריך לטרוח כדי לתקן.
ותיקון דורש עמל והתמודדות ועל זה צריך לשים את הדגש.כי כל זמן שהנר דולק אפשר לתקן אני עתיק לך משל ידוע על זה:

הנר דולק לילה, חורף אחד. גדול מישראל הולך יחיד. אפילה, יללת סופה.
רק בסמטה צרה אחת בבית צר, מאיר חלון קטן. הוא ניגש מציץ, ורואה:
סנדלר יושב כפוף, ולאור הנר המהבהב מתקן נעליים.
הוא נכנס ולשואל אותו:
"מדוע אינך שוכב לישון?"
והסנדלר עונה בתום:
"כל זמן שהנר עוד דולק, צריך לתקן!"
הצדיק עומד רגע, ופתאום הוא רועד כולו
"קרה משהו?" הסנדלר שואל
הצדיק אינו עונה,
הוא רץ בחושך
"כל זמן שנר דולק צריך לתקן"...

בהצלחה,

עוזיאל