כללי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/02/12 13:41 כ בשבט התשעב

שאלה

שלום רב

יש לי כמה שאלות

1.יש שיטה באינטרנט שאני מפקיד כסף ואני מקבל אליו ריבית חודשית

השיטה עובדת כך שהרבה אנשים מפקידים כסף ו כיביכול מקבלים ריבית אחד על חשבון השני (לדוגמה הפקדתי 1000 אני מקבל 1100 את ה100 לקחו ממשהו שהפקיד כסף גם בשביל לקבל ריבית וכך זה עובד) זה פחות או יותר כך, האם זה בסדר כל מי שמפקיד יודע שככה זה עובד, חלק מהאנשים שמפקידים יכול להיות שהם לא יהודיים,חלק מהאנשים שמפקידים יכול להיות שקיבלו את הכסף בדרך לא כשרה כמו גזל וכו, כל זה לא ודאי אבל יכול להיות שזה המצב, השאלה שלי האם אני יכול להשתתף ב"תוכנית" הזאת?

2. לגבאי שנים מקרא ואחד תרגום בחוק לישראל יש פסוק ולאחר תרגום

יש לי ספר בבית שיש בו רק שנים מקרא ואחד תרגום ושם מופיע כל פסוק פעמיים ו תרגום, אז כביכול בחוק לישראל אני לא יוצא ידיי חובה אני לא מבין למה יש הבדל ומה צריך לקרוא אם אפשר הסבר על העניין

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1. השיטה הזו נקראת "הונאת פונזי", כלומר אתה מפקיד כספים בבית השקעות, והם לא משקיעים ואין להם רווחים אלא נותנים לך "רווחים" ממהפקדות שאחרים באים ומשקיעים,
אין השקעות אין רווחים אמיתיים ובסוף הכל קורס או שהוא בורח עם הכסף ומשאיר אותך עם הבטחות,
לכן אין ללכת בדרך זו.

עיין כאן:
http://he.wikipedia.org/wiki/הונאת_פונזי

2. צריך לקרא כל פסוק פעמיים ואחר כך פעם אחת תרגום,
בספר שהפסוק מופיע פעמיים זה רק כדי להקל על הקריאה.

בברכה,

דני ארגמן