כללי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 15/05/11 15:28 יא באייר התשעא

שאלה

יש לי כמה שאלות:

איך אני יכולה להרחיק ממני עין הרע?

בתפילה הרבה פעמים אני קוראת את התפילה אבל חושבת תוך כדי ולא מרוכזת בתפילה איך להפסיק את זה?

איך להימנע מלדבר לשון הרע?

תשובה

ב"ה

שלום,

עין הרע - איני יודע.

תפילה - להתפלל לאט, ללמוד פירושי מילים ופירושי תפילה,
גם אם לא מצלחים בחלק של התפילה להזדרז בחלק הבא לא לפספס אותו.
יש עצה נוספת, לקשר כל תפילה למשהו מאוד קרוב אליך,
למשל בתפילה על רפואה לחשוב על קרוב, בתפילה על קבוץ גלויות לחשוב על משהו ספציפי שגר בחוץ לארץ וכדומה, זה הופך את התפילה ליותר קרובה.

לשון הרע - הדרך הטובה ביותר כפי שאמר החפץ חיים היא ללמוד מוסר והלכה בעניני לשון הרע, יש המון ספרים קיצורים ומדריכים בענין שבטוח אחד מהם מתאים לך.

בברכה

דני ארגמן