כללי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/04/11 09:48 ב בניסן התשעא

שאלה

האם ביום ר"ח בערב צריך לומר יעלה ויבוא בברכת המזון?והאם לומר וידוי בק"ש שעל המיטה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אומרים גם בברכת המזון יעלה ויבא בליל ר"ח.
(אכן הדבר מעורר בעיה כאשר ר"ח ביום ראשון וסעודה שלישית נמשכה למוצאי שבת - כיצד אפשר לומר גם 'רצה' הקושר לשבת וגם 'יעלה ויבא' הקושר ליום ר"ח שמתחיל כבר במוצ"ש...)

את הנוסח של קריאת שמע שעל המיטה תאמר מתוך סידור ולפי מה שכתוב בסידור, בהתאם לנוסח המקובל בעדה שלך.

לעניין הוידוי הנהוג בנוסח הספרדי - מצאתי שזהו מנהג האר"י הקדוש.
אפשר שיש בכך עמדה של נכונות לראות בכניסה לשינה פרידה מהחיים בבחינת מבקש לצאת זכאי בכל יום.