כללי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/01/11 12:36 טו בשבט התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב וחג שמח

רציתי לדעת

אם אני מברך המוציא אני יכול לפזר את המלח לפני שאני חותך חתיכה מן הלחם?

אם פלוני לפני ישתבח אפשר לענות לקדיש ולברכו?

כל טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש עניין דווקא לטבול במלח ולא לפזר, מנהג המקובלים - עיין משנה ברורה או"ח סימן קסז סעיף קטן לג

נראה לי שאפשר לטבול במלח לפני שחותכים מהלחם, זה עניין מעשי - מדוע לשים מלח על לחם שאינך מתכוון לאכול - אולי מישהו אחר לא ירצה מלח על הפרוסה שלו...

לפני ישתבח אפשר וצריך לענות לקדיש, קדושה וברכו.
(רק אם נמצא בתוך 'ברוך שאמר' צריך לשים לב שלא ישיב באמצע הברכה שם)