כללי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/06/16 20:03 יג בסיון התשעו

שאלה

שלום,

1אם בירכתי ברכה על תפוח העץ-ובעוד חצי שעה ,שעה, אני רוצה שוב לאכול תפוח, האם שוב לברך?

חשוב לציין שאני עדיין לא בשלב שאני מברכת ברכה אחרונה,

כיצע עלי לנהוג זמנית עד שאתחזק?

2.האם כשנותלים ידיים לפני סעודה, חייבים להוריד טבעת נישואין?

3.האם כשיושנים ביום ובלילה, צריך להוריד טבעת האם זה חובה?

4.כשנותלים ידיים לילדים קטנים לפני סעודה, האם קודם אני צריכה ליטול ידיים או קודם לילדים?

תשובה

שלום
1. אם כשהתחלת לאכול את התפוח תיכננת להמשיך או שהסתבר שתמשיכי לאכול אותו או תפוח אחר בהמשך, לא מברכים שןב.
אבל אם סיימת לאכול תפוח. ואחרי חצי שעה-שעה החלטת לאכול עוד תפוח, מברכים מחדש.
2. זה תלוי - אם כשאת עושה דבר כמו לישת בצק (בידיים) את מורידה, אז גם לפני נטילת ידיים צריך להוריד. אם את לשה עם הטבעת, גם בנטילה אפשר להשאיר אותה.
3. איך שנוח לך.
4. אין הבדל.
כל טוב