כללי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/07/08 22:16 כט בסיון התשסח

שאלה

לכבוד הרב

שלום,

א. עץ לימון שבחצר ליד הבית - האם מותר להשתמש בלימונים ממנו? (מבחינת שנת שמיטה)

ב. האם אסור לדבר אחרי יציאה מהשירותים עד אשר ברכתי "אשר יצר". בנוסף האם חובה ליטול ידיים או שמספיק לשטוף אותן?

ג. "לכה דודי" - פעם אחת ולתמיד, האם ולאיזה כיוון צריך להתנועע בבית האחרון בלכה דודי ("בואי כלה בואי כלה...")?? כל אחד עושה משהו אחר!

ד. בברכת "סלח לנו" - שמתי לב שיש אנשים שלא מכים על הלב. זהו רק מנהג?

תודה רבה

בברכת חודש טוב בעזרת ה' לכל עם ישראל.

תשובה

ב"ה

שלום.

1) בודאי שמותר . ויש להקפיד על קדושת שביעית מפני שהלימונים של העונה הזו בעץ שלכם שייכחים לשנת השמיטה (מתוך הנחה שלא ביצעתם מכירה של העץ).

2)בודאי שאפשר לדבר . לא חייבים כלי.
3)לפי מנהג בית הכנסת ואם אין מנהג אז לצד מערב ששם נמצאת השכינה.
5)כן. והספרדים לא נהגו כן.

בהצלחה,

.