כללי

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 27/11/04 23:08 יד בכסלו התשסה

שאלה

1) אני מרגיש שיש בעיה בציבור שלנו עם ההקשבה לרבנים, ממה זה נובע?

2) למה אין איזה שהוא גוף רבני שיאחד את כל גדולי הרבנים, שינחה את הציבור בבעיות שעולות על הפרק מדי פעם בפעם כגון החרם על תנובה, או החרם שהיה בזמנו על עיתון מעריב, ובעיקר לגבי הסירוב פקודה בהתנתקות שלא לבוא?

תשובה

שלום
סיבות מגוונות לאי ההקשבה ביניהן חוסר הערכה לרבנים ולתפקידם, קבלה מופרזת של ערך עצמאות האדם, חולשה ביראת שמים וגם לעיתים טעויות של רבנים. על כל פנים ברור שנקודה זו צריכה המשך ליבון וחידוד בימים אלה

גוף רבני מאוחד לא קם גם כי הרבנים חולקים בינם לבין עצמם במחלוקות משמעויתיות וחשובןת והן בגללשלחא ברור כמה ישמעו לו

בברכה
אלישע