כללי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/10/04 01:25 כג בתשרי התשסה

שאלה

שלום רב,

ברצוני לקבל הפנייה לגבי המשך איזושהיא דרך פנימית שהתחלתי לצעוד בה, ואיני יודעת כיצד להמשיך. אני מגיעה מרקע חילוני לחלוטין. לאחרונה, בשל נסיבות שונות, התחיל בי שיח פנימי ואינטימי בנושא האמונה, וקיומו של האל. אני מרגישה שזהו נושא מאד רגיש ושברירי, ושאם לא "אטפל" בו בצורה הנכונה, הוא יתמוסס וייעלם, ואיני רוצה שזה יקרה. יש לי הרבה שאלות לגבי מהות האל: זהותו, מיקומו בחיי כל אחד מאיתנו, שאלות כמו: האם קיום המצוות והההלכות עוזר לנו להיות אנשים טובים יותר וחברה "חכמה" יותר, או שזהו באמת קיום רצונו של איזשהו אל עליון , או אולי שניהם? איך למצוא ולגבש את הדרך שלי בדת ובאמונה? את הזהות הדתית/מאמינה שלי?נסיבות חיי חושפות אותי להרבה מאד אנשים דתיים ואני רואה שיש כל מיני רמות של אדיקות, וכרגע הכל נראה לי ים של אינפורמציה - מצוות, כללים, חוקים, מנהגים, איסורים, תפילות , ברכות ועוד ועוד

איך מתחילים ללמוד את הנושא ב"שפה של חילונים" ומההתחלה , מהרעיון. אולי באמצעות מושגים שיותר ידברו אלי כמו ערכים, עקרונות, וכו'

תשובה

שלום וברכה
איני יודע לייעץ לך כיצד לתפוס את הכל.
אני כן חושב שניתן ללכת קמעא קמעא, אף שלא כל התשובות תהיינה בבת אחת.
הטוב ביותר הוא למצוא "חברותא" – בחורה דתית בת גילך, ענוותנית ולא שחצנית, שתרצה ללמוד אתך יחד דברים.
כדאי להתחיל גם בספרו של הרב זאב קרוב "דע מה שתשיב לעצמך".
כאן באינטרנט יש הרבה מאמרים בשני אתרים חשובים: דעת (http://www.daat.ac.il/) ושבע נט(http://www.shevanet.org.il) ותוכלי למצוא בהם הרבה חומר.
אם למישהו מהקוראים יש רעיונות טובים הוא ירשום את הצעתו כתגובה.
כל טוב