כללי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/07/13 15:41 יח באב התשעג

שאלה

האם מותר לקחת בסוף הנופש. במלון את מה שיש בחדר לשימוש כמו עטים מגבות סבונים וכו`

תשובה

בס"ד
שלום רב,

דברים שנשארים לאורחים אחרים, ודאי אסור לקחת בלי רשות. זה גזל: עטים, מגבות וכד' גם לא ניר טואלט או טישו, כך גם דפי נייר, נרות, גפרורים, תה, קפה וסוכר וכו' - אלו מיועדים לטובת האורחים בחדר, אבל מה שנשאר, מיועד לאורחים הבאים אחריכם, לכן אם לוקחים, גוזלים את רכוש המלון.

דברים שממילא יזרקו אותם - סבון משומש, שמפו משומש וכד' ודאי אפשר לקחת.

בכל מקרה - הכי נכון לשאול את בעל הבית, בעלי המלון או נציגיהם, לקבל רשות לכל מה שרוצים לקחת.

אני אישית סבור שכדי לרסן את תאוות הרכוש שלנו עדיף להרגיל עצמנו שלא לקחת שום דבר - כך מסיימים את הנופש בתחושת הערכה עצמית: "אני לא איש קטן שמנסה 'להתעשר' מכמה סבונים וניירות".