כללי דחוף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/02/14 19:52 כב באדר א'

שאלה

לכבוד הרב 1.חזרתי בתשובה לפני כמה שבועות ורציתי לדעת איפה יש ספרדי קודש כי חיפשתי בבני ברק ולא מצאתי כלום וגם קלטות כשר לא מצאתי 2. אני נמצא בפנימיה חילונית ואינה שומרת מטח עם הפרדה בין חלבי לבשרי מה עלי לעשות

תודה

אבישי

תשובה

בס"ד
שלום רב,

סבלנות - סבלנות - סבלנות!
כל החיים לפניך.
חזרה בתשובה צריכה להיות יסודית ולכן צריך לעשות הכל לאט לאט ובדרך שתהיה יציבה ובטוחה.

תתחיל בדברים שאתה יכול לעשות עכשיו:
תפילות, ברכות, שבת, הנחת תפילין שמירת נגיעה...
אל תקח הכל בבת אחת.
תתקדם לאט, תבנה את עצמך חזק ואיתן באמונתך.
תתחזק במשך מספר חודשים בדברים שכבר התחלת, רק אז תמשיך לקחת על עצמך דברים נוספים.
´עשה לך רב´ תחפש בסביבה שלך רב שתוכל להתפלל אצלו וללמוד ולשוחח אתו. רב בבית הכנסת שעל יד הפנימיה שלך או באזור הבית שלך.
עם הרב הזה תתיעץ על מה שאתה מבקש ללמוד ולעשות.

באשר לאוכל בפנימיה - תגש לאם הבית או למדריך ותאמר להם שאתה מבקש שידאגו לך לאוכל כשר עד כמה שאפשר.

בהצלחה!!!