כללים לקריאה בתורה - בר מצווה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/06/13 21:03 יד בתמוז התשעג

שאלה

אני יליד כ"ד בתשרי תשס"א. בבדיקה שעשיתי עם אבא שלי יצא שמועד זה נופל בדיוק ביום שבת בפרשת בראשית. הייתי רוצה לעלות לתורה ולקיים את הבר מצווה בשבת זו. האם עצם זה שמועד זה נופל ביום שבת, משפיע על מועד הבר מצווה שלי ועל הפרשה שאני אמור לקרוא?

דבר שני, מה נהוג שקוראים העולים לתורה במסגרת בר המצווה, בימי שני/חמישי?

תודה רבה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אנחנו מקפידים על שמירת שבת. לכן מי שעושה בר מצווה בשבת צריך להתארגן כך שהחגיגה שלו לא תגרום לחילול שבת.
אם יש לך קרובים שבאים מרחוק ואם אתם רוצים לצלם את הארוע - אז תקיים את בר המצווה ביום חול, בשבוע שלפני שבת זו: ביום שני וחמישי, אז קוראים בבית הכנסת את ההתחלה של ספר בראשית.

אתם צריכים לתאם הרבה זמן מראש עם גבאי של בית כנסת שתגיע לשם לתפילה ביום שני או חמישי שלפני שבת "בראשית" - שם תקרא קטע קצר בתורה, תעלה לתורה ותברך על התורה.

אם בר המצווה בשבת צריך גם כן לתאם מראש עם גבאי בית הכנסת אלא ששם אתה יכול לקרוא קטעים יותר ארוכים בתורה (אם אתה מוכן לכך).
התפילה בשבת הרבה יותר ארוכה וחייבים להמנע מחילול שבת.
היתרון של בר מצווה בשבת: כל המתפללים של בית הכנסת נמצאים ויש אוירה הרבה יותר חגיגית.

מזל טוב!