כלים לא טבולים אצל חבר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/02/02 03:24 יג באדר התשסב

שאלה

האם מותר לי לאכול אצל חברה כשאני יודעת שהם אינם טובלים את הכלים בבית?והאם יש שוני בין הכלים לגבי האיסור? פורים שמח

תשובה

בס"ד

כלים לא טבולים לא אוסרים את האוכל, אבל אסור לכתחילה לאכול בהם.
יש לזה שני פתרונות. אחד ישר ואחד הפוך (שמשתמשים בו כשאין ברירה אחרת).

הפתרון הישר הוא לקחת אוטו ולעשות מבצע להטביל את כל הכלים שבבית של חברה שלך. כמה שעות והענין פתור.

הפתרון השני הוא לתת את כל הכלים במתנה לנכרי. (כן כן )ואחר כך לקחת את הכלים ממנו בהשאלה.

העקרון הוא כי כלים מושאלים לא צריכים טבילה.
אבל צריך להזהר שהגוי לא יקח את הכלים לעצמו אלא יסכים להשאיל לך אותם. את כל זה עושים בדיבורים בלבד ולא צריכים להרים כל כך הרבה כלים. אבל זה פתרון של עקיפה. לכתחילה עשי מה שכתבתנו בתחילה.