כלב בבית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/05/09 22:28 יט באייר התשסט

שאלה

בס"ד

שלום!

יש לי כלב בבית, הבאנו אותו מכלביה של צער בעלי חיים.

מותר להחזיק כלב בבית? אם לא, למה?

תודה.

תשובה

שלום

במשנה כתוב שלא להחזיק כלב רע בבית.
הפוסקים הגדירו שכלב רע הוא כלב נובח הגורם להפחדה, או חלילה יכול לגרום לאשה שתפיל את עוברה מבהלה.
עוד הגדירו שבערי ספר (הקרובות לגבול עויין) מותר לגדל כלב רע לשמירה ולהרתעה.
הרב גורן זצ"ל חידש שבימינו כל המדינה נחשבת עיר ספר בשל הטרור הערבי, אך יש שחלקו עליו, ועינינו רואות שהצורך בגידול כלב ברמת גן למשל נגד טרור, הוא נמוך.
עוד הגדירו הפוסקים שכיום שהכלבים מצויים ביותר, גם כלב שנובח מעט הוא עדיין לא בגדר 'רע', עד שיהיה מבהיל איש רגיל.

לאור דברים אלו, אם הכלב נחמד ולא מפחיד, מותר לגדלו לכתחילה, שהרי אין סיבה שלא לגדלו. והאימוץ הוא גם מצווה חשובה של צער בעלי חיים.

אם הכלב מפחיד אנשים רגילים, אם אתם גרים באיזור עם חשש בטחוני, מותר לגדל אותו, ובלבד שיהיה קשור.

אם אתם גרים במקום בטוח והכלב מפחיד, דעתי היא שאין לגדל את הכלב, גם אם הוא קשור. לכו ואמצו כלב אחר, שקט ונחמד.

כל טוב