כיצד מברך מי ששותה בתדירות גבוהה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/08/09 14:39 ל באב התשסט

שאלה

אני לא מבינה באיזו תדירות יש לברך על מי שתייה.

אני נוטה לישתות הרבה, (מינהג טוב שפיתחתי), אולם אני לרוב לא מברכת כי אני לא יודעת מתי!

אני מסוגלת לישתות 10 דקות לפני שאני שותה שוב מכוס מים חדשים, אבל אני גם מסוגלת לישתות מאותו הבקבוק עם אותם המים 50 דקות אחרי וכדומה.

אשמח אם תסביר לי.

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לפעמים בסעודת שבת, יושבים בתום האוכל יותר משעה ליד השולחן, משוחחים, שרים זמירות, ואף על פי כן כאשר ממשיכים באכילה - שותים קפה או אוכלים גלידה - לא מברכים מחדש. הסיבה היא שנמצאים באותו מקום על יד השולחן ולא מסיחים את הדעת מהאכילה.
אבל אם נמצאים בטיול ושותים מים. אחר כך ממשיכים ללכת, מדברים עם חברים, מתבוננים בנוף, מטפסים ומתאמצים, וכעבור עשר דקות בלבד שוב שותים מים - מברכים, מפני שהיתה הסחת הדעת. אנחנו שתינו פעם ראשונה, אחר כך עשינו דברים אחרים, הגענו למקום אחר, ועכשיו זו שתיה חדשה ומברכים.
כך גם אצלך. אם את הולכת ממקום למקום ובכל מקום שותה עליך לברך בתום השתיה ´בורא נפשות´. בפעם הבאה לברך מחדש ´שהכל´ גם אם עברו 10 דקות.
אבל אם את יושבת במקום אחד - לצידך הבקבוק או כוס מלאה מים ואת לוגמת מפעם לפעם - אז אין מקום לברך לפני כל לגימה. רק כאשר תקומי מהמקום תברכי ´בורא נפשות´.