כיצד להראות במפגשי הכרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/10/09 19:34 יג בתשרי התשע

שאלה

אני בת 23 ויש לי בעיה ביצירת קשר רציני עם בחורים דתיים. אני בחורה מאמינה מאוד ודתייה, העניין הוא שביומיום אני הולכת לרוב עם מכנסיים. יש לי ידידים דתיים לאומיים מהעבודה שאומרים לי שאדם דתי לא תופס אותי כמו שאני בגלל המכנסיים וזו בעיה. אני מחפשת בחור מאמין וחולמת על בית שכולו תורה ואמונה. אני חוששת שהמצב הסטטי הזה ימשך זמן רב מדי. אני מאוד רוצה להכיר וחבריי ומכריי יודעים זאת ומנסים לעזור. האם יש משהו שאני מפספסת? האם יש דבר מה שאוכל לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כאשר מדובר בהיכרות ראשונה מתרשמים באופן טבעי מדברים חיצוניים: מראה ולבוש. הרי לא הספיקו לשוחח ולהכיר לעומק.
לכן מי שרוצה להיות משמעותי לקבוצה מסויימת צריך להביא בחשבון שהללו מתרשמים מחיצוניות תחילה, כי אין להם משהו אחר להתרשם.
הדבר נכון גם לגבי בחור שהולך עם קוקו או עם עגיל (אין בכך עבירה הלכתית אבל אנשים משייכים אותו לסוג מסויים).
ההמלצה הפשוטה ביותר - לא להתלבש באופן שמרתיע את סוג הבחורים שאת מעוניינת לפגוש.
לאחר שתכירי מישהו והוא יכיר אותך יותר טוב, בתוך שיחות העומק שלכם, תבררו את העמדות שלכם בדבר מכנסיים - ותחליטו על דרככם.
בהצלחה!