כיצד להביא חניכים לפעילות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/09/10 10:58 ד בתשרי התשעא

שאלה

יש לנו רק 3 חניכים בקבוצה..והם מלא פעמים לא באים בזמן או לא באים בכלל..ונראה שהם באים רק בשביל הסניף ולא בשביל השבט כי הם לא כ"כ נהנים בתור שבט..מה אתה מציע לעשות?

בתודה

רווית

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כתבת את התשובה בתוך השאלה:
"הם לא נהנים בתור שבט".
צריך לעשות דברים שיביאו אותם להנות בתור שבט:
פעולות יפות, הפתעות (אפילו לחלק פעם שוקולד) טיולים ודברים שישמחו אותם. גם ביהדות יש מושג שנקרא ´מתוך שלא לשמה בא לשמה´, כך אצל החניכים מתוך שיהיה להם מענין ושמח לבוא בגלל דברים משמחים לאחר מכן יתבגרו ויבואו גם בגלל נאמנות לדרך של התנועה.