כיצד יש להכשיר כלים מעץ לפסח?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/03/11 22:14 כא באדר ב'

שאלה

כיצד יש להכשיר כלים מעץ לפסח?

תשובה

ב"ה

שלום.
אם מדובר בכלי הגשה מעץ כמו צלחת מעץ שמניחים עליה פירות שלמים וכדומה אז אפשר לנקות ודי בזה.

ואם מדובר בכלי עץ שהשתמשו בהם בחם אז נוהגים שלא להכשיר אותם כלל כי יש בהם חורים וסדקים.

אבל אם אתה מאוד רוצה להכשיר את הכלי הזה מעץ אז אתה חייב [לנקות אותו היטב היטב ואז להגעיל אותו במים רותחים ! ]

(דע לך שליטוש של כלי עץ במקום הגעלה לא מועיל כלום ואסור להשתמש בו בפסח) כמו כן יש כלים מעץ שאי אפשר להגעיל אותם ואין להם תקנה למשל מרדה העשוי מעץ. ולכן יש לקנות מרדה חדש.

פסח כשר ושמח,

עוזיאל אליהו,

.