כיצד אדע מה העצמיות שלי?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/11/13 09:41 ד בכסלו התשעד

שאלה

שלום, אני מרגישה שאני לא באמת יודעת מה אני רוצה או מה נכון לי.. לפעמים אני מרגישה שאני עושה דברים בגלל שכל החברה מדברת על כמה זה המצב האידיאלי ולפעמים כשאני חושבת על זה, אני מרגישה שאני לא רוצה את זה. הנקודה היא שאני לא יודעת אם ה״לא רוצה את זה״ נובע מתוך קושי, שקשה לי לבצע את אותו דבר או מתוך זה שבאמת מתאים לי משהו אחר ומסלול אחר משל כולם.. איך אני מבדילה בין שניהם? איך אני מגיעה למה שהנשמה שלי באמת רוצה? איך אני מנקה את כל הנורמות החברתיות ״והאידיאל״ שכולם מדברים עליו? כי לפעמים אני מרגישה שבאמת מתאים לי משהו אחר.. ואיך אני מגלה מה באמת מתאים לי?

אשמח לתשובה מפורטת שאבין.. כי אני כבר באמת מבולבלת..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלה שלך נכונה מאוד. אנחנו מושפעים מהחברה ולעיתים מאבדים את העצמיות שלנו.

קשה מאוד למצוא מבחן אחד פשוט באמצעותו נדע האם בחירה שלנו מבטאת את העצמיות או נובעת מלחץ חברתי (סמוי).

יש פתרון חלקי כאשר משתמשים בדמיון. לוקחים עצמנו לחברה אחרת, מנסים לדמיין: האם גם אז הייתי בוחרת לעשות כך וכך?
או לדמיין את עצמך בעוד 10 שנים מתבוננת אחורה ושואלת עצמך האם אני מרוצה ממה שעשית...

אבל הדרך הנכונה היא למצוא מישהו שיש לך בו אמון רב - חברה, הורה, קרוב משפחה, מורה... לשוחח על הקשיים הללו. בתוך שיחות כאלה תוכלי להרגיש בצורה ברורה ביותר מה באמת שלך ובמה את מושפעת מאחרים.

בהצלחה!