כיפה

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/01/02 15:33 יט בטבת התשסב

שאלה

הרב שי שלום וברכה !

קוראים לי אסף ואני חניך בבני עקיבא שבט עמיצור.

לאחר שנתנו לנו שם זה אימא שלי סרגה לי כיפה עם השם של השבט ןשל הסניף. (יצוין שאני מזדהה מאוד עם התנועה). לאחר כמה ימים שבהם הסתובבתי עם הכיפה, העיר לי אחד מן השמינסטים שאולי הכיפה הזו לא מתאימה להיות כיפה.

שאלתי היא:

מה מייצגת הכיפה? האם מותר להסתובב בכיפה עם כתובית? מה הדין במקרי?

תשובה

ב"ה,

אסף,
שלומות!

א. הכיפה נועדה לבטא את העובדה ששכינה למעלה מראשי. היינו - הכיפה מביאה לידי ביטוי את העובדה שי שמה שהוא למעלה מה"אני". הכך מביא האדם לידי ביטוי את אמונתו בהי"ת.

ב. כשאדם רוקם על כיפתו מה שהוא מאמין בו, אם זה לא נעשה בדרך מוגזמת ומעוררת גיחוך, אינני מוצא טעם שיהיה אסור אף שאינני חושב שהכיפה נועדה להיות לוח מודעות...

ג. אינני רואה שום בעיה ללכת בכיפה שכתוב עליה שם שבתך, עמיצור, המבטא את היותו של עם ה' חזק כצור ומאמין בצור ישראל. בעיקר אם אתה מרגיש שייך לבני עקיבא, הרי שאין בכך בעיה.

ד ובעיקר, כשאימך טרחה לסרוג לך את הכיפה הרי שגם לכבודה יהיה אם תלך בכיפה זו.

בברכה,

שי