כיסוי ראש

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/09/04 11:03 ז בתשרי התשסה

שאלה

כבוד הרב,

מה דין כיסוי ראש לאישה נשואה בביתה?

האם מותר לאישה נשואה להיות בתוך ביתה ללא כיסוי ראש?

ומה משמעות המושג דין יהודית?

שולה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מותר לאשה נשואה להיות בביתה ללא כיסוי ראש
אומנם מידת החסידות היא לכסות את הראש גם בבית כמאמר האשה הקמחית שזכתה שכל בניה יהיו כוהנים גדולים שהיא אמרה "שלעולם לא ראו קורות ביתי את שיערות ראשי " ודאי שהמיסטיקה היהודית מדברת על כך בהרחבה אבל מבחינה הלכתית מותר אלא שלגברים הנמצאים בסביבתה יהיה אסור לברך או להתפלל או ללמוד .
שמעתי מהרב מרדכי אליהו שליט"א שאם מברך הבעל ברכת המזון או ברכת הנהנין אז ברכותיו לבטלה וברכה לבטלה מביאה לעניות .דת יהודית פירושה בין השאר שיער אסוף לאשה נשואה ברשות הרבים .יש אומרים גם מכוסה .
בברכה