כיסוי ראש

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/09/13 10:53 יד בתשרי התשעד

שאלה

שלום וברכה לרב

אני נמצא במערכת יחסים מתקדמת ב"ה והלך טוב ב"ה,אני יוצא עם בחורה (מקיבוץ) שהיא שומרת על גדרי צניעות נאותיים(4\3 וחצאיות...) אבל לגבי עניין כיסוי ראש היא לא רוצה כיסוי ראש מלא(קוקו בחוץ..,שזה משהו שאני יכול להבין אותה) אבל אני הייתי מעדיף אישה עם כיסוי ראש מלא(טפח מקדימה לפי ההלכה) והעניין מפריע לי טיפה והייתי רוצה לשאול את הרב מה הוא חושב בעניין זה?ועד כמה בנושאים כאלו מותר "לוותר" בדת?

נ.ב. אני אמרתי לה, שאני לא אפסול אותה רק בגלל זה(אא"כ יהיו עוד כמה דברים שיעידו לי על "התרופפות" בדת)...ואמרתי לה שאני הייתי מעדיף כיסוי ראש מלא כפי שציינתי לעיל.

תודה רבה וחג שמח

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לכל אדם יש חסרונות, לה יש חסרון כזה ולך חסרון אחר,
אם לא מדובר בפער גדול אפשר להמשיך לברר,

לא מדובר כאן על אי הקפדה עקרונית על ההלכה אלא נקודה מסוימת.

אמרת לה שאתה רוצה כיסוי מלא - זה מספיק, לא צריך להזכיר לה את זה הרבה פעמים,

יש לקוות שאם תהיה לכם מערכת זוגית מכבדת היא תתאמץ יותר כמו שאתה תתאמץ לעשות דברים שישמחו אותה.

בברכה,

דני ארגמן