כיסוי ראש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/07/13 13:31 כב באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני נשואה כשנתיים, חובשת כיסוי ראש מלא..בחודשים האחרונים לאחר לידת בני הבכור אני חשה לא שלמה עם עניין הכיסוי ראש, קושי להתחבר לכיסוי המלא ולקבל את המראה שלי בכיסוי מלא. אני מנסה להבין יותר לעומק את העניין אולם על אף מה שאני יודעת בשכל, הרגש לא מחובר וקשה לי עם הנחת כיסוי הראש.

אשמח לדעת מה דעת הרב לגבי עניין זה.

תודה..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כמו בכל ענין הלכתי - יש מה שראוי לכתחילה ויש אפשרות להקל אם קיים צורך גדול.
אנחנו לא ממליצים על מגמה כזאת משתי סיבות:
1. מי שנמצא בדרגה מסוימת ומתחיל להקל - תמיד יש חשש שהירידה לא תעצר, הוא יקל ויקל "ואחריתה מי ישורנה".
2. אפשר שמידת הצניעות בתוכך חזקה מאוד אלא שמשבר זמני מקשה עליך את הענין, לכן חבל לסגת עכשיו.

בפועל נראה לי נכון למצוא מישהי שחזקה בהשקפה וגם רגישה לזולת, ולפתוח אצלה את לבך - להקשיב בעזרתה לעולם הפנימי שלך ולקבל החלטה נכונה.