כיסוי ראש

חדשות כיפה הרב בני לאו 22/04/02 09:11 י באייר התשסב

שאלה

אני אדם נשויי ושאלתי מה צריך להיות גודל כיסויי הראש לנשים ? אשתי מכסה את כל ראשה אולם לאחרונה יש אופנה שנשים נשואות מוציאות חלק משערן דרך הכובע , האם זה מותר ? וכמה

ואים זה אסור למה לא מתרעים ?

תשובה

יש פסיקות שונו לגבי גודל כיסוי הראש לנשים.
יש המחייבים שכל השער יהיה מכוסה, יש המתירים למעט שיער במצח לצאת, יש המתירים להוציא צמה - כל השיטות מבוססות הלכתית ועל זה נאמר "נהרא נהרא ופשטיה". כמובן שיש גם הקשר חברתי וסביבתי שכל כיסוי ראש מאפיין ומייחד אותך מבחינת זהות דתית. למשל משפחות חרדיות רבות נוהגות ללבוש פיאה והרב עובדיה אוסר זאת לחלוטין, וכדו'.
בברכה
בני לאו