כיסוי ראש

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/04/02 09:12 י באייר התשסב

שאלה

אני אדם נשויי ושאלתי מה צריך להיות גודל כיסויי הראש לנשים ? אשתי מכסה את כל ראשה אולם לאחרונה יש אופנה שנשים נשואות מוציאות חלק משערן דרך הכובע , האם זה מותר ? וכמה

ואים זה אסור למה לא מתריעים ?

תשובה

ב"ה

שאלת היקף כיסוי הראש תלויה במחלוקת ראשונים ואחרונים. יש אומרים שאסור לאישה לגלות ולו שערה משערות ראשה. ויש האומרים ש/מותר לגלות עד טפח, אלא שיש לדעת היאך מחשבים טפח זה. ויש שרצו ללמוד ממהר"ם אלשקאר ששיער היוצא מחוץ לצמה מותר לגלות ולכן רצו להתיר את השיער הגדל מאחורנית. ורבים חלקו על הבנה זו.
ולכן, אי אפשר לומר שהליכה זו מבטאת הקפדה יתירה על ההלכה, בעיקר לאור העובדה שרוב מוחלט של הפוסקים לא מסכימים עם עמדה זו.
יחד עם זאת, חשוב שגודל הכיסוי יבוא מתוך הסכמה בין בעל לאישה ולא מתוך הכתבה או התניה כזו או אחרת. בכל מקרה, כדאי שלא לסמוך על שיטת המינימום להלכה.
ביחס לשאלה אמאי לא מתריעים, לא הבנתי את שאלתך. אנו עונים על מה ששואלים....ובכל מקרה יש לחלק בין מוסדות חינוכיים בהם יש לעורר ולהדגיש לבין קהילות בהן יש להזהר להקפיד על היחס שבין דבר הנשמע לדבר שאינו נשמע.

בברכה,

שי

בברכה,