כיסוי ראש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/04/06 21:29 ה בניסן התשסו

שאלה

לכבוד הרב שלום,

ב"ה,בזמן האחרון,בעקבות מספר ארועים התחלתי בחיפוש אחר תשובות לשאלות רבות שמתרוצצות לי בראש כבר תקופה.

בנוגע לכיסוי ראש,הייתי רוצה לדעת האם יש בסיס הלכתי לכיסוי ראש חלקי?

שמעתי בעברי,שעניין שיער ערווה נחשב האזור מסביב לאיזור הפדחת-מקור ושורש השערות. וכל השיער הרחוק מנקודה זו אינו נכלל באיסור.

האם יש בזה אמת? האם כיסוי ראש מלא הוא מעין חומרה?

ועוד, משיחה עם נשות חב"ד,הציווי הוא בעקבות עניין של קדושה המתווספת לשיער לאחר הקידושין ולא על מנת לגרוע מיופיה של האישה.

ואיך מתחבר כל העניין של רווקות גלויות ראש אם אכן הטעם הוא עניין צניעות בלבד?

אשמח לתשובה מעמיקה.

תשובה

שלום וברכה
הייתי שמח לו היית קוראת כרקע לתשובה את http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=27054
א. איני מכיר בסיס הלכתי לכיסוי ראש חלקי. הראש צריך להיות מכוסה, כי זו המשמעות של כיסוי ראש.
ב. אין היגיון בעמדה שהשאר הוא רק באזור הפדחת. איני מכיר מקור לכך, והייתי תמהה אם בכלל יש מקור כזה.
ג. הרעיון של נשות חב"ד הוא רעיון יפה, אולם אין לכך קשר לעולם ההלכתי. לשערות לא נוספות קדושה. כיסוי הראש גם לא נועד לפגיעה ביופייה של האישה. הוא נועד כדי לבטא בלבושה את העובדה שהיא נשואה, והתורה ציוותה שזו תהיה הדרך בה אישה נשואה לבושה.
ד. מכאן הביאור מפני מה רווקות אינן חייבות בכיסוי ראש.

כל טוב