כיסוי ראש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/04/06 17:53 יב בניסן התשסו

שאלה

אני צריכה להכין עבודה בנושא כיסוי ראש ואחת השאלות שאני רוצה להכניס בעבודה היא: כידוע באופן עקרוני כל אישה נשואה צריכה ללבוש כיסוי ראש- מדוע רב הכלות לאחר החופה אינן מכסות את ראשן והרי הן כבר נשואות. אני אשמח אם תענו לי על השאלה בהקדם האפשרי. ואם אתם יודעים על כמה ספרים שעוסקים בנושא של כיסוי ראש או שבתוכם יש פרק בנושא זה אני אשמח לדעת. נעמה

תשובה

שלום וברכה
זו אכן שאלה מעניינת מאוד.
אלה הסוברים ואני בתוכם שאין היא חייבת בכיסוי ראש אלא מתום החתונה סוברים כך בשל ההנחה כי כל עוד היא בריקודי חתונתה היא רשאית להיות לבושה ככלה, ולבושה ככלה אינו כולל כיסוי ראש אלא הינומה. ההלכה המחייבת כיסוי ראש לכלה מתחילה מעשה שהיא מפסיקה להיות כלה, וזה קורה לא בחופה כי אם בתום מעמד החתונה בכלל.
ראי:
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=27054

כל טוב