כיסוי ראש לנשים נשואות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/07/16 10:38 ו בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב!

ברוך ה' התחתנתי,ובחוץ אני מקפידה על כיסוי ראש אבל בבית כשאני לבד או כשבעלי נמצא אני מורידה את הכיסוי ראש.

האם מותר לבעלי לברך בפני כאשר אני בלי כיסוי ראש? והאם מותר לי לברך או להתפלל כך? ומה לגבי קריאת שמע בלילה.

אשמח לדעת את פרוט ההלכות האלו.

תודה רבה!

תשובה

שלום
לאיש אסור לברך כנגד שיער מגולה (השיער שמכסים. לא שיער שמותר לגלותו ברחוב, כגון של פנויה). ולכן יסתובב לכיוון אחר. ובשעת הדחק, יעצום עיניו.
לאישה מותר לברך גם בשיער מגולה, וגם כנגד שיער מגולה של אישה אחרת. כנ"ל לגבי קריאת שמע.
כל טוב