כיסוי ראש לגרושה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/07/06 09:59 טז בתמוז התשסו

שאלה

אני פונה בשם אחותי א. י. , אשה דתיה אשר התגרשה לפני כחודש ושואלת אם היא יכולה להסיר את הכיסוי ראש, יש לציין כי מתוך 9 שנות נישואין היא שמה את הכיסוי ראש רק כשנה וחצי לפני הגירושין.את הכיסוי ראש היא שמה לאחר שנדרה.האם היא יכולה להסיר את הכיסוי, או שצריכה לעשות התרת נדרים? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה
על פי ההלכה, גם אישה גרושה הולכת עם כיסוי ראש.
אולם, אם היא החליטה שהיא רוצה להתחתן שוב,וכיסוי הראש למעשה מונע מאיתה לעשות זאת, והיא ממש הולכת לפגוש אנשים אחרים כדי להקים עימם בית - מותר לה להוריד את כיסוי הראש.

כל טוב